BELÜGYMINISZTÉRIUM
III/III-4-b alosztály

SZIGORÚAN TITKOS!

Adta: „Kalocsai” fn. tmb.
Vette: Horváth Tibor r.szds.
Idő: 1982. február 16.
Helye: Nyilvános

J E L E N T É S

Nyilvános helyen 1982. február 16-án találkoztam „Kalocsai” fn. tmb.-vel, aki az alábbiakat mondta el:

A két pecsét elkészítéséhez szükséges 400 forintot felvitte Galántai György lakására. Galántai barátságosan fogadta és azonnal beszélgetést kezdeményezett. Elmondta, hogy ezidáig mintegy 25-30 személy jelentkezett az akcióra. Megmutatta a Bokros Péter által beküldött „Inconnu” pecséttervet és felhívta a figyelmét, hogy azt tüzetesen nézze meg. A tervezeten a lengyel „Szolidaritás” betűtípusaival feltüntetett „Inconnu” volt olvasható. Galántai szerint Bokrosék így fejezték ki együttérzésüket a lengyel „Szolidaritás Szakszervezet” tagjaival.

Galántai elnézést kért, hogy az „Inconnu kiadvány”-ból nem adott kapcsolatunknak. Ezt azzal indokolta, hogy annak idején - a Pszichiátriai Intézetben tartott performance-on - még nem ismerte kapcsolatunkat. A kiadványra pedig nagyon kellett vigyázni, mert ha az „illetéktelen kezébe kerül, nagyon könnyen ráhúzhatják a vizes lepedőt Bokrosékra”. Felajánlotta, hogy ott helyben nézze át saját „Inconnu” példányát.

A kiadvánnyal kapcsolatban azt is elmondta Galántai, hogy annak második kötete is rövidesen megjelenik. Bokros Péter és Molnár Tamás jelenleg annak összeállításán, szerkesztésén dolgozik.
Galántai ígéretet tett arra, hogy az FMK-ban 1982. Február 26-án megnyíló „Mindenki Mindenkivel” című kiállításra névre szóló meghívót küld kapcsolatunknak.

Értékelés: Az információ, mely Bokros Péter és Molnár Tamás „Inconnu” kiadványa II. kötetének megjelentetésére vonatkozik, operatív szempontból értékes, megbízható.
Az a tény, hogy Galántai erről említést tett, arra utal, hogy bizalommal van kapcsolatunk irányában.

Intézkedés: - A jelentésből kivonatot készítünk a Szolnok megyei RFK III/III Osztálya részére.
- Az információt felhasználjuk az ügyben folytatott felderítő munkánk során tervezett újabb lépések előkészítéséhez.

Feladat: Továbbra is a „Festő” fn. bizalmas nyomozásban kapott.

Budapest, 1982. március 01.

Horváth Tibor r.százados

Nytsz.: 4/5-253.
K.: 5 pld. - „M” do.
- Szolnok megyei RFK
- „Festő” do.
- III/III-B.o.
- Táj. ti.

[az olvasó / kutató figyelmébe]